Search
Close this search box.

Ruiskuvalumuotit

Muottivalmistus ja suunnittelu

Olemme hioneet muottivalmistus-osaamisemme vuosikymmenten saatossa huippuunsa. Ruiskuvalumuotit suunnitellaan, valmistetaan ja huolletaan Plastec Finland Oy:n omassa pajassa.

Palvelut

Muovimuotin suunnittelu ja valmistus

Muottisuunnittelun huippuosaamista

Muovikappale saa muotonsa teräsmuotissa, joka määrittelee sen, millainen tuotteesta tulee ja miten hyvin prosessi toimii. Ruiskuvaluprosessissa sula muovimassa ruiskutetaan isolla paineella teräsmuotteihin, jotka on suunniteltu kestämään lukemattomia toistoja. Ruiskuvalumuotti siis ratkaisee, miten hyvä tuote saadaan aikaiseksi ja kuinka kustannustehokkaasti tuote saadaan valmistettua.

Alipainemuovauksessa muovimuotti on yksinkertaisempi rakenteeltaan, mutta vaatii myös erityisosaamista ja materiaalituntemusta, jotta saadaan aikaiseksi onnistunut lopputulos.

ruiskuvalumuotit

Me Plastecilla olemme hioneet muovimuotin valmistus- ja suunnitteluosaamisen vuosikymmenten saatossa huippuunsa

Valmistamme sekä huollamme ruiskuvalumuotit omassa pajassamme

Ruiskuvalumuotit valmistetaan asiakkaan vaatimusten mukaan pajallamme Vimpelissä. Kappale- ja muottisuunnittelussa voidaan käyttää laajaa yhteistyöverkostoamme, joka sisältää alojensa huippuosaajia.

Ruiskuvalukappaleisiin tehdään lähes aina Mold-Flow- ja DFM-analyysit. Mold-Flow-analyysi säästää aikaa valmistusprosessissa, kun pystymme piirustuspöydällä alkaen muokkaamaan kappaletta niin, että se on optimaalinen ruiskuvaluun. Analyysien avulla voidaan jo muotin suunnitteluvaiheessa huomioida muun muassa se, millaisia vääntymiä, virtausjälkiä, yhtymäsaumoja ja imuja kappaleeseen saattaa tulla.

Tuotesuunnittelussa käytämme apuna 3D-pikamallinnusta, tavallisista kovista muovilaaduista tulostettavat pikamallit voimme valmistaa itse ja materiaaleiltaan vaativammat mallit ostamme alihankintana. Myös CNC-koneistetut pikamallit, sekä erilaiset piensarjat protomuoteilla onnistuvat meillä.

Vuosien kokemuksen myötä meille on muotoutunut vahvaa osaamista myös vaativammista koneistuksista kuten erilaiset koneiden osat, leikkaukset, sekä työkalujen koneistukset ja korjaukset.

Muotin valmistusta, tuotteita ja komponentteja

Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme luotettavaa ja nopeaa muoviteollisuuden komponenttivalmistusta.

Suosituimmat tuotteet

Plastec Salmiakki Saneerauskattoluukku

379,90 

Plastec Roskaviskain

49,00 

Plastec Paisuva Tiivistenauha 50 mm x 30 mm x 3,4 m

27,90 

Plastec Huopakaton Kattoluukku

399,50 499,50 

fi
fi